مقالات آموزشی سئو

الگوریتم تطبیق عصبی (Google Neural Matching) چیست؟

الگوریتم تطبیق عصبی

الگوریتم تطبیق عصبی یا همان Google Neural Matching جستجوها را بر اساس تطبیق صفحات با کلمات، به صورت یک سیستم عصبی دسته‌بندی می‌کند. اخیراً گوگل تغییرات زیادی را در سیستم جستجو خود انجام داده است. رتبه‌بندی سایت‌ها در موتور جستجوی گوگل ارگانیک تر شده است. بر اساس بررسی‌های انجام شده بیش از 30 درصد از جست‌وجوهای گوگل امروزه بر اساس الگوریتم تطبیق عصبی دسته‌بندی می‌شوند. گوگل اعلام کرده است که از سال 2018 استفاده از این الگوریتم را به صورت آزمایشی آغاز کرده است. در اصل این الگوریتم سعی می‌کند که عبارات جست‌وجو شده را مفهوم صفحات مرتبط کند. در نتیجه محتوای ارائه شده در صفحات هرچه با مفهوم‌تر و غنی‌تر باشد بهتر در نتایج نشان داده می‌شوند.

 

وظایف الگوریتم تطبیق عصبی

 وظیفه الگوریتم تطبیق عصبی این است که به گوگل کمک کند تا کلمات و عبارات جست‌وجو شده را به صفحات مرتبط متصل کند. این الگوریتم با الگوریتم RankBrain تفاوت‌هایی دارد. الگوریتم RankBrain به درک بهتر مفاهیم گوگل و ارتباط با محتوای صفحه مربوط می‌شود، در حالی که تطبیق عصبی به چگونگی ارتباط کلمات با جستجوها می‌پردازد. در آینده احتمال استفاده از این دو الگوریتم به صورت پشتیبان وجود دارد. این الگوریتم علاوه بر کلمه‌های جست‌وجو شده، مترادف‌های آنان نیز را مورد بررسی قرار می‌دهد. در نتیجه صفحاتی که از مترادف این کلمات استفاده کرده‌اند نیز در نتایج جست‌وجوها نمایش داده می‌شوند.

 

اهداف الگوریتم تطبیق عصبی

گوگل هدف بزرگی را از اجرای این الگوریتم در نظر دارد. در سال‌های اخیر سایت‌های زیادی بوده‌اند که محتوای مناسب و بهینه شده تهیه کرده‌اند اما در رقابت سئو عقب مانده و پشت سر سایت‌های بزرگ‌تر قرار گرفته‌اند. این الگوریتم باعث می‌شود که انحصار سئو در اختیار سایت‌های بزرگ نباشد و روی تولید محتوای با کیفیت تمرکز شود. این فرآیند در آینده باعث می‌شود که کاربران به محتوای با کیفیت و بهینه شده دسترسی بهتری داشته باشند.

برخی از اهداف این الگوریتم شامل موارد زیر می‌شوند:

  • تطبیق واژه‌های جست‌وجو شده با مفهوم‌های ارائه شده در صفحات مختلف سایت‌ها.
  • نشان دادن محتواهای با کیفیت و غنی به کاربر است.
  • سایت‌هایی که در رتبه‌های بالا قرار دارند و محتوای مناسبی ارائه نمی‌دهند با استفاده از این الگوریتم در رتبه‌بندی نتایج جستجو نمایش داده نمی‌شوند.
  • وقتی کاربر عبارتی را جستجو می‌کند گوگل تمام عبارت‌هایی که مترادف آن نیز هستند را بررسی می‌کند و نتایج مناسب را به کاربر نمایش می‌دهد.
  • در این الگوریتم شبکه‌ای عصبی ایجاد می‌شود که در آن محتواهای با کیفیت به یکدیگر متصل شده‌اند. در نتیجه درک کلمات و مفهوم سایت‌ها برای گوگل آسان‌تر می‌شود.
  • با استفاده از این الگوریتم دیگر صفحات سایت‌ها بر اساس استفاده از کلمات کلید دسته‌بندی نمی‌شوند و این محتوای داخل صفحات است که باعث رتبه‌بندی آنان می‌شود.
  • گوگل با استفاده از این الگوریتم در تلاش است تا مدیران سایت‌ها را وادار به تولید محتوای با کیفیت و غنی کند.
  • گوگل اعلام کرده برای اینکه محتوای شما با این الگوریتم دیده شود باید منابع متعددی برای تولید محتوا استفاده کنید تا محتوای شما به صورت یک محتوای مفید در سیستم عصبی این الگوریتم ثبت شود.
  • با استفاده از این الگوریتم گوگل سعی دارد در آینده اطلاعات مورد نیاز و مفید را در اختیار کاربران خود قرار داده و از انتشار محتوای های بی‌کیفیت خودداری نماید.

 

نحوه کار الگوریتم تطبیق عصبی

نحوه کار الگوریتم تطبیق عصبی به این صورت است که در زمان بررسی‌های صفحات، عبارت هر صفحه مورد بررسی قرار گرفته و هر عبارت در جست‌وجو به یک صفحه تخصیص داده می‌شود. نتیجه این کار باعث می‌شود که محتوای ارائه شده در هر صفحه بر اساس یک عبارت جست‌وجو رتبه‌بندی شود. در نهایت گوگل سایت را بر اساس مناسب‌ترین و با کیفیت‌ترین صفحات رتبه‌بندی خواهد کرد. این کار باعث می‌شود که محتوای صفحات در مرکز توجه قرار گرفته و دیگر سایت‌ها بر اساس کلمات کلیدی دسته‌بندی نشوند. در نتیجه سایت‌هایی که بر اساس محتوای با کیفیت ساخته شده‌اند به صدر نتایج نزدیک‌تر خواهند شد سایت‌هایی که فقط روی کلمات کلیدی کار کرده‌اند و یا محتوای بی‌کیفیت تولید کرده‌اند دیگر در نتایج جست‌وجوها نمایش داده نخواهند شد.

در حال حاضر بخشی از اینترنت با استفاده از الگوریتم تطبیق عصبی بررسی و رتبه‌بندی می‌شود. با این حال باید دید گوگل تا چه اندازه از این الگوریتم در موتور جست‌وجوی خود استفاده می‌کند. همه چیز به نتایج ارائه شده توسط این الگوریتم بستگی دارد. در صورتی که این الگوریتم عملکرد مناسبی از خود نشان دهد ممکن است در آینده‌ای نزدیک تمام نتایج جستجوها بر اساس این الگوریتم نمایش داده شود. در آن صورت کاربران شاهد محتوای با کیفیت و بهینه خواهند بود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *