سرپ یا SERP در سئو چیست؟ چگونه می توان در سرپ قرار گرفت؟
سرپ یا SERP در سئو چیست؟ SERP یا همان Search Engine Result Page به صفحه نتایج جستجوی گوگل گفته میشود. اوایل شما با جستجو در گوگل فقط لیستی ساده از یک توضیح مختصر و نام سایتها را میدیدید اما امروزه با پیشرفت موتورهای جستجو، شما قادرید تا اطلاعات زیادی را در صفحه نتایج مشاهده کنید. صفحه نتایج گوگل یا سرپِ، میتواند از صفحه اول تا به طور مثال، صفحه 12 یا بیشتر ادامه داشته باشد اما شما در اولین صفحات سرپ گوگل نتایج غنی شده شامل تصاویر، اطلاعات تکمیلی، سوال و جواب، رتبه، نقشه و… را مشاهده میکنید. شما نمیتوانید تضمین کنید که سایت شما دارای ویژگی های اضافی SERP باشد.
برای مثال فرض کنید یک کلمه یا عبارت کلیدی را در گوگل سرچ کردهاید. اینتر را میزنید و چندین صفحه برای شما نمایش داده میشود. در صفحات نمایش داده شده تعدادی سایت ظاهر میشوند. این صفحات در واقع همان سرپ هستند.
بعضی آیتمها هستند که در نتیجه جستجوی شما تاثیرگذار هستند. ممکن است دقیقا همان کلمه یا عبارت کلیدی که توسط شما وارد شده را کاربر دیگری هم وارد کند، اما نتیجه جستجو کاملا متفاوت باشد. برای شما یک سری وب سایت به نمایش درآمده و برای کاربر دیگری وبسایتهای دیگری پیشنهاد شدهاند.
بطور کلی در گوگل یا در هر موتور جستجوی دیگری، چند نوع نتیجه برای هر عبارت یا کلمه کلیدی ظاهر میشود.
نوع اول همان نتایج ارگانیک و طبیعی هستند که موتور جستجو بر اساس استانداردها و الگوریتمهای که دارد، آنها را نمایش میدهد. دسته دوم نتایجی هستند که برای هر کاربر با کاربر دیگر میتواند متفاوت و در قالب تبلیغات باشد. این نتایج بر اساس تجربه کاربری، موقعیت مکانی و کشور یا شهری که کاربر از آنجا آنلاین شده، جنسیت، علایق شخصی و… نمایش داده میشوند.
همچنین دسته سومی هم وجود دارد. بعضی از وبسایتها برای قرار گرفتن در صفحه اول موتورهای جستجوی معروف مانند گوگل، هزینه پرداخت میکنند. این هزینهها موقتا وبسایت را بر اساس کلمات کلیدی مشخصی در صفحه اول گوگل نشان میدهد. با توجه به اینکه پرداخت این هزینهها باید بصورت ارزی باشد، برای اکثر وبسایتهای ایرانی بصرفه نیست.
در واقع دلیل اینکه چرا سرپ برای کاربرهای مختلف میتواند فرق داشته باشد، مربوط به آیتمهایی نظیر موقعیت فیزیکی کاربر، حافظه مرورگر، سن، جنسیت، علایق کاربر و ویژگیهای اینچنینی است.
دلایل اهمیت سرپ در سئو چیست؟
روز به روز موتورهای جستجو توانمندتر میشوند، امکانات جدیدی برای آنها طراحی میشود و جای ساختار قدیمی و خشک آنها را میگیرد. در حال حاضر تمام دنیا موتور جستجوی گوگل را قدرتمندترین و پرکاربردترین موتور جستجو در فضای وب میشناسند.
کاربران با استفاده از گوگل، علاقه و تعهد خود را به این موتور جستجو نشان میدهند. در عوض گوگل هم همیشه راحتی استفاده کاربران از وبسایتها را در اولویت خود قرار میدهد. گوگل تاکید دارد که کاربران باید بدون دغدغه و به سادگی از مطالب مفید درون وب سایتها بهره ببرند.
تولید هزاران وبسایت برای یک کلمه یا عبارت کلیدی، باعث میشود مفهومی با عنوان سرپ اهمیت پیدا کند. تجربه نشان میدهد که کاربران صفحات وب، هیشه در صفحه اول گوگل به دنبال محصول یا محتوای مورد نظر خود هستند. این مطلب به ما خاطرنشان میکند که صفحه دوم موتور جستجو از اهمیت چندانی برخوردار نیست.
تمام وبسایتهای موجود که برای یک کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی خاص سئو شدهاند، میتوانستند در یک صفحه و پست سر هم به نمایش در بیایند. اما گوگل با ایجاد Serp یا همان صفحات نتایج، وبسایتها را از لحاظ کیفیت و رعایت استانداردها تفکیک کرده است. با این شرایط فقط وبسایتهای باکیفیت در اولین صفحه گوگل نمایش داده میشوند. در نتیجه همیشه یک رقابت بیپایان بین سایتهای گوناگون وجود دارد تا بتوانند در صفحه اول موتورهای جستجو نظیر گوگل قرار بگیرند.
اهمیت سرپ در بهینهسازی موتور جستجو (SEO)
اینکه شما در کدام سطر و صفحه موتور جستجو قرار بگیرید، برای آینده کمپانی و کسب و کار شما بسیار حائز اهمیت است. چقدر نحوه نمایش وبسایت شما در گوگل و سایر موتورهای جستجو به کاربر اهمیت دارد؟serp در واقع تعیینکننده جایگاه شما در بین تمام وبسایتهای مشابه است.
اگر به دنبال ارائه محصول یا خدمات خاصی در فضای اینترنت هستید و هدف شما جذب مشتری است، باید به دنبال قرار گرفتن در صفحه اول و ترجیحا سطرهای بالایی صفحه نتایج جستجو یا همان سرپ باشید. سرپ برای وبسایت شما از اهمیت بالایی برخوردار است و میتواند نماینده میزان فروش و سودآوری شما باشد.
اصطلاحاً SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) چگونه ایجاد میشوند؟
در مورد اهمیت سرپ یا SERP در سئو صحبت کردیم و با مفهوم کلی آن آشنا شدیم. اما سوال بسیاری از افراد اینجاست که سرپ چگونه بوجود میآید؟ چطور میشود از بین هزاران وبسایتی که در حال استانداردسازی و رنک گرفتن برای کلمات و عبارات کلیدی خاص هستند، تنها ۱۰ الی ۱۵ وبسایت در صفحه اول نمایش داده شوند؟
این را هم اضافه کنیم که محتوای صفحات همه روزه در حال تغییر هستند. ممکن است کلمه آلودگی هوا را سرچ کنید و نتایجی برای شما نمایش داده شده و چند ساعت بعد برای همین عبارت کلیدی نتایج تغییر کنند. تمام این اتفاقات چگونه رخ میدهند؟
موتورهای جستجو سالها است که به اجزای اصلی وب تبدیل شدهاند. موتورهای جستجو در واقع نقش یک رابط کاربری بسیار قدرتمند بین کاربران اینترنت و وبسایتهای موجود را بازی می کنند. در واقع بدون وجود یک موتور جستجوی پیشرفته، اینترنت فضای عظیمی از اطلاعات بینهایت است که امکان استفاده مفید از آنها وجود نداشت.
موتور جستجوی گوگل را در نظر بگیرید. این موتور از الگوریتمهای بسیار پیشرفته و ابزار فوقالعاده قدرتمند تشکیل شده که میتواند اطلاعات را تجزیه و تحلیل کند. یک کلمه کلیدی مثل آشپزی را تصور کنید. هزاران سایت در تلاش هستند برای این کلمه کلیدی از سرپ قابل قبولی برخوردار شوند.
گوگل تمام عناصر موجود در یک سایت از قبیل عکس، فیلم، محتوای متنی، ریسپانسیو بودن، کدهای بهینه و غیره و غیره را بررسی میکند. زمانی که شما کلمه کلیدی خاصی را سرچ میکنید، گوگل صفحاتی که محتوای باکیفیت و اصولی تولید کرده و User Friendly هستند را در صفحه اول به کاربر نشان میدهد. هرچه استانداردهای تعریف شده از جانب گوگل را بهتر و بیشتر رعایت کرده باشید، در سطر بالاتری قرارمیگیرید.
صفحات سرپ به همین صورت ایجاد میشوند. از آنجایی که بسیاری از وبسایتها در حال ارتقا و بروزرسانی هستند، صفحات وب ممکن است بسرعت تغییر کنند و نتیجه متفاوتی نسبت به چند ساعت یا چند روز گذشته را به شما نشان دهند.
ایجاد صفحات serp باعث شده که یک رقابت دائمی بین صفحات صورت بگیرد. این مفهوم کمک کرده تا وبسایتها کیفیت خود را در تمام بخشها افزایش دهند. عکسهای یونیک و باکیفیت ارائه دهند، سایت خود را واکنشگرا کنند، محتوای سئو شده و بیهمتا ارائه دهند و بطور کلی سعی کنند تمام عناصر وبسایت خود را در بهترین چیدمان و حالت ممکن به کاربران ارائه دهند.
چگونه در نتیجه موتورهای جستجو جایگاه بهتری داشته باشیم؟
فکر میکنید کاربران اینترنت چگونه صفحات و وبسایتهای مورد نظر خود را پیدا میکنند؟ پیام تبلیغاتی؟ بیلبرد؟ پخش تراکت؟ تبلیغات رسانهای؟
بیش از ۹۰درصد کاربران اینترنت با موتورهای جستجو وب سایتهای مورد نظر خود را پیدا میکنند. این آمار نشان می دهد که سایر روشهای تبلیغاتی حداکثر میتوانند ۱۰درصد کاربران اینترنت را شامل شوند.
شما به دو روش کلی میتوانید در موتورهای جستجو جایگاه بهتری داشته باشید. روش اول بهینهسازی وبسایت بر اساس استانداردهای موتور جستجو است که آن را با نامSEO میشناسیم. روش دوم نوعی تبلیغات است و باید هزینهای را به گوگل یا سایر موتورهای جستجو پرداخت کنید. به شیوه دوم PPC گفته میشود که مخفف Pay Per Click است.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته، حدود ۸۰درصد وبسایتهایی که به دنبال بهبود موقعیت خود در سرپ هستند، از روش سئو برای این ارتقا استفاده کرده اند. روش تبلیغات یاppc فقط در ۲۰درصد شرایط موفق بوده است.
در نتیجه اگر به دنبال ورود به صفحات اول گوگل یا سایر موتورهای جستجو هستید، وبسایتی با کدهای بهینه طراحی کنید. وبسایت خود را ریسپانسیو کنید، محتوای متنی و تصویری باکیفیت و آموزنده تولید کنید و تمام عناصر موجود در سایت خود را به بالاترین و باکیفیتترین سطح استاندارد گوگل ارتقا دهید.
سئو دنیای بسیار گستردهای دارد. در این دنیا یک سری استانداردها برای وبسایتهای حاضر در فضای وب تعریف شده است. رقابت بسیار عادلانه و مشخص است. هر وبسایتی که سایت خود را به استانداردهای موجود نزدیکتر کند، در صفحات اولیه موتور جستجو دیده میشود.
برای اینکه بطور کامل در مورد بهینهسازی موتور جستجو یا seo اطلاعات کسب کنید، بهتر است مقاله جامع سئو را مطالعه کنید.
چرا نتایج سرپ برای یک کلمه متفاوت است؟
نتایج حاصل از یک کلمه کلیدی برای افراد مختلف میتوانند متفاوت باشند. در گذشته گوگل و سایر موتورهای جستجو همچین مشخصهای نداشتند. نتایج جستجو برای یک کلمه کلیدی مشخص برای همه کاربران در هر نقطهای از جهان یکسان بود. اما الگوریتمهای گوگل سالها است که ارتقا یافتهاند و نتایجserp برای کاربران مختلف با توجه به یک سری ویژگیها، متفاوت شدهاند.
در ادامه با دلایل اصلی تفاوت در نتایج سرپ برای هر کاربر آشنا می شوید. در واقع می توانید دلایلی که باعث می شوند هر نتیجه برای هر کاربر که به صورت اختصاصی ایجاد می شود را درک کنید و اگر شما هم تجربه ای در این زمینه داشته اید می توانید در بخش کامنت ها مطرح کنید.
لینکهایی که در گذشته از آنها بازدید داشتهاید
هربار که شما کلمه کلیدی مدنظرتان را سرچ میکنید، تعدادی لینک یا وبسایت مرتبط در صفحات مختلف موتور جستجو نمایش داده میشوند. اگر چندین بار روی یک یا چند لینک خاص کلیک کنید، گوگل این رفتار شما را در حافظه خود نگهداری میکند. در سرچهای آینده اگر از همان کلمه کلیدی استفاده کنید، لینکهایی که قبلا چندین بار از آنها استفاده کردهاید در جایگاه بهتر و جلوی چشم شما ظاهر میشوند.
برای مثال “دانلود آهنگ شاد” عبارتی است که بارها آن را در گوگل جستجو کرده اید. برای پیدا کردن وبسایت دلخواه خود بارها به صفحه دوم یا سوم رفته و از آنجا جهت دانلود آهنگ مدنظرتان یک لینک را باز کردهاید. گوگل برای دفعات بعدی لینک یا وبسایت مورد نظر شما را از صفحه دوم یا سوم به صفحه اول میآورد تا به راحتی از آن استفاده کنید. مهم نیست سرچهای شما مربوط به یک ماه یا یک سال قبل باشد. گوگل هیچ چیز را فراموش نمیکند.
سابقه جستجوهای شما بر روی یک دستگاه خاص
معمولا با موبایل، تبلت یا لپتاپ خود به گوگل وصل می شوید و مطالب دلخواه خود را جستجو میکنید. گوگل هیستوری یا تاریخچه تحقیقات شما را ذخیره میکند. ممکن است شما چند دقیقه یا چند ساعت بعد هم مطلبی که برای آن جستجو کردهاید را فراموش کنید، اما گوگل آنها را بخاطر دارد.
بر اساس همین سابقه جستجو، گوگل یک سری لینکهای مشخص و مرتبط را برای شما نمایش میدهد.
موقعیت مکانی شما
موقعیت مکانی یا لوکیشن یکی دیگر از دلایل تفاوت نتایج سرپ برای کاربران مختلف است. حتی اگر خود شما در کشور جابجا شوید، نتایج موتورهای جستجو برای شما تغییر میکند.
برای مثال عبارت “بهترین رستوران شهر”را یکبار در شهر خود و بار دیگر زمانی که به مسافرت میروید سرچ کنید. خواهید دید که نتایج متفاوت هستند. زیرا گوگل بر اساس موقعیت جغرافیایی، شهر و کشوری که در آن حضور دارید بهترین و مرتبطتربنserp را در اختیار شما قرار میدهد.
دستگاهی که با آن جستجو می کنید
گفتیم که سئو سایت مهمترین ویژگی برای دیده شدن وبسایت در صفحه اول گوگل است. اگر شما با گوشی موبایل خود در گوگل جستجو کنید، وبسایتهایی در اولویت نمایش قرار میگیرند که طراحی ریسپانسیو دارند و در دستگاه شما بهتر نمایش داده میشوند.
اکانت گوگل (Google Account)
بیشتر از ۹۰درصد کاربران اینترنت یک اکانت شخصی گوگل دارند. کاربر با این اکانت میتواند به تبلت، لپتاپ، گوشی موبایل یا هر دستگاه دیگری متصل شود. گوگل کاربر خاص خود را تشخیص میدهد و سابقه جستجوهای او را نگهداری میکند.
در جستجوهای جدیدی که کاربر انجام میدهد، گوگل بر اساس رفتارهای قدیمی بهترین چیدمان سرپ را در اختیار کاربر قرار میدهد.
ppc یا تبلیغات کلیکی در گوگل
با استفاده از ابزار گوگل ادز، شما میتوانید هزینه تبلیغات را به گوگل پرداخت کنید و گوگل لینک وبسایت شما رابرای زمان مشخص و بر اساس کلمه کلیدی مشخص، در صفحه اول و سطرهای بالایی قرار میدهد.
این شیوه تبلیغات و رنک گرفتن در serp موقتی است. در نهایت برای اینکه جایگاه ثابتی در بین بهترین وبسایتها داشته باشید، باید روی سئوی وبسایت خود کار کنید. البته گوگل برای اینکه کاربر متوجه نحوه حضور این وبسایتها در صفحه اول شوند، در کنار نام سایت علامت Ad را قرار می دهد.
بعضی از افراد با این نوع نمایش وبسایتها در صفحات مختلف مخالف هستند. این افراد علاقه دارند تا گوگل نتایجی بدون قضاوت در اختیارشان قرار دهد. برای این کار میتوانید از مرورگر خود به صورت خصوصی یا (Private) استفاده کنید. در حالت خصوصی مرورگر شما یک فرد ناشناس برای گوگل می باشد و نتایجserp بدون قضاوت به شما نمایش داده میشوند.
مهمترین امکانات صفحه نتایج موتورهای جستجو یاserp چیست؟
صفحه نتایج موتورهای جستجو امکاناتی فراتر از آنچه که در ذهن دارید در اختیار شما قرار میدهد. ممکن است شما بطور تجربی و با جستجو در گوگل با بسیاری از این ویژگیها مواجه شده باشید. اما قرار است در اینجا این امکانات فوقالعاده را با جزئیات به شما معرفی کنیم.
Featured snippet
پاسخ برجسته گوگل یاfeatured snippet یکی از امکانات جالبserp است. بسیاری از مواقع پیش میآید که گوگل پاسخ سوال کاربر را در گراف دانش خود ندارد. در این مواقع سوال کاربر بیپاسخ نمیماند. گوگل معتبرترین پاسخ از بین وبسایتها را انتخاب میکند و در بالای اولین لینک صفحه یک نمایش میدهد.
معمولا یک تیتر، نام وبسایت و توضیحات مختصری در این کادر به نمایش در میآید. اگر فکر میکنید گوگل ادز بهترین گزینه برای دیده شدن در صفحه اول است، بهتر است بیشتر فکر کنید. قرار گرفتن بدون هزینه در بالای لینک اول امکانی است که serp در اختیار شما قرار میدهد.
Image pack
بسته تصاویر، پکیج تصاویر یا Image pack یکی دیگر از امکاناتserp است. زمانی که کلمه کلیدی خاصی را سرچ میکنید، در صفحه اول گوگل یک باکس حاوی چند عکس به شما نشان داده میشود. این تصاویر معمولا در سطرهای اولیه نمایش داده شده و شما را به سمت بخش جستجوی تصاویر هدایت میکند.
باکس تصاویر به صلاحدید گوگل، زمانی ایجاد میشود که گوگل احساس کند دیدن تصاویر بیشتر میتواند به درک مطلبی که به دنبالش هستید کمک کند.
برای اینکه عکسهای وبسایت شما در بسته تصاویر دیده شود، باید یک سری دستورالعملها رادرعایت کنید.
نحوه قرار گرفتن تصاویر در باکس تصاویر گوگل
- از تگ alt مناسب استفاده کنید.
- عنوان درستی به عکس اختصاص دهید.
- عکس باید حجم مناسبی داشته باشد.
- Url تصویر باید قابل درک باشد.
In-depth article
نتایج جامع یا مقالات جامع که ترجمه عبارتin-depth article میباشد، یکی دیگر از امکانات خاص سرپ است. زمانی که کلمه کلیدی شما نتایج جامعی داشته باشد و پاسخ اصلی گنگ و مبهم باشد، گوگل بطور خودکار یک باکس سهتایی از مقالات را برای شما آماده میکند. معمولا هرکدام از این مقالات مربوط به یک وبسایت متفاوت است و لینک آنها برای استفاده عموم نمایش داده میشود.
این باکس معمولا در پایین صفحه قرار میگیرد. ظاهر این باکس معمولا به نتایج ارگانیکserp شبیه هستند، اما نحوه رنک گرفتن و رسیدن آنها به صفحه اول موتور جستجو کاملا با نتایج ارگانیک متفاوت است.
Knowledge card
کارت دانش اطلاعاتی است که در مورد موضوعات مشخصی در بالای نتایج سرپ دیده میشود. این باکس شامل اطلاعاتی است که توسط کاربران گوگل قابل ویرایش هستند. برای مثال اطلاعات ویکیپدیا معمولا در کارت دانش نمایش داده میشود.
همچنین در این بخش اطلاعات همکاران گوگل یاGoogle Partners هم نمایش داده میشود. همکاران گوگل بعضی از وبسایتهای خاص هستند که با گوگل همکاری میکنند و اطلاعات خاصی را در بخش گراف دانش برای مخاطب نمایش میدهند.
توجه داشته باشید که کارت دانش زیرمجموعه و عضوی از گراف دانش گوگل است. نحوه رنک گرفتن در کارت دانش فارغ از شیوه ارگانیک است. اما در عین حال بسیاری از وبسایتها امکان دستیابی به این جایگاه درserp را ندارند.
Knowledge Panel
پنل دانش را معمولا با اسم گراف دانش میشناسیم. نتایجی این بخش از صفحه نتایج گوگل بر اساس دادههای قابل ویرایش توسط کاربر و همچنین دادههای تایید شده توسط Google Partners است.
پنل دانش ویژگیهای مشابه کارت دانش دارد. بنابراین دسترسی به این جایگاه برای اکثر وبسایتهای موجود در فضای وب غیرممکن است. زمانی که با کامپیوتر شخصی یا لپتاپ خود در اینترنت جستجو میکنید، نتایج گراف دانش بصورت باکسی در سمت راست نتایج ارگانیک قرار میگیرد.
Local pack
مجموعه محلی یکی از مهمترین امکانات serp بخصوص برای کسب و کارهای محلی است. برای مثال وقتی شما عبارت “رستوران دریایی در تهران” را در گوگل سرچ میکنید، یک باکس شامل سه لوکیشن و آدرس برای شما نمایش داده میشود.
این آدرسها یا موقعیت جغرافیایی، مکان دقیق نزدیکترین نتایج جستجو در مورد کلمه کلیدی شما است. بنابراین کاربر به سادگی لوکیشن مورد نظر را مشاهده و بررسی میکند. این امکان هم به نفع کاربران و هم به نفع صاحبان وبسایتها است.
اهمیت بسته محلی تا جایی پیشرفته که در حال حاضر رشتهای به نام سئوی محلی یا Local Seo برای بهینهسازی وبسایتها بوجود آمده است. وبسایتهایی که در کسب و کارهای محلی میگنجند، با استفاده درست از امکانlocal pack میتوانند شرایط خود در سرپ را ارتقا دهند.
Local teaser pack
مجموعه تیزر محلی در واقع ویژگیهایی مشابه با مجموعه محلی دارد. بصورت یک باکس سهتایی نمایش داده میشود و اطلاعات آن بیشتر مربوط به هتلها، رستورانها و موارد اینچنینی است. در این باکس برای مثال سه هتل معروف در شهر شیراز نمایش داده میشوند و اطلاعاتی نظیر قیمت، موقعیت محلی، دسترسیهای و… درباره آنها نمایش داده می شود.
با کمک گزینههایی که در کنار باکس Local teaser pack وجود دارند، میتوانید نحوه مرتبسازی آنها را به دلخواه تغییر دهید.
Related Questions
سوالات مرتبط شبیه به یک کارت در نتایج اولیه سرپ نمایش داده میشوند. در این کارت معمولا سوالاتی مطرح شدهاند و مرتبت با کلمه کلیدی یا سوالی است که شما از موتور جستجوگر پرسیدهاید.
هرکدام از این سوالها در بیشتر مواقع یکFeauterd Snippet هستند. زمانی که روی سوال مورد نظر در کارت سوالات کلیک کنید، یک تیتر با توضیحات مقدماتی برای شما نمایش داده میشود. هرکدام از این سوالات شما را وارد یک لینک مشخص میکند.
قرار گرفتن در این کارتها به بهینهسازی ارگانیک شما وابسته است. هرچه محتوای شما ارزش علمی بالاتری داشته باشد و قابل استناد باشد، احتمال اینکه گوگل شما را در بخش سوالات مرتبط نمایش دهد بسیار بیشتر است.
یک راهکار بسیار کاربردی به شما پیشنهاد میکنیم تا بتوانید با استفاده از آن وارد بخش سوالات مرتبط شوید. در اینترنت کلمات کلیدی مربوط به حوزه فعالیت خودتان را سرچ کنید. در سرپ به دنیال سوالات مرتبط بگردید. سپس هر سوال را بعنوان یک عبارت یا کلمه کلیدی در نظر گرفته و برای آن محتوای سئو شده تولید کنید.
News box
News box یا جعبه اخبار یکی از امکانات بسیار کاربردی برای وبسایتهای خبری است. در گذشته بخش In the news در سرپ وجود داشت، اما ویژگیهای جعبه خبری را نداشت. در جریان بروزرسانی سال ۲۰۱۴ این بخش به صفحه نتایج گوگل اضافه شد.
اخباری که در این بخش نمایش داده میشوند باید لحظهای و بهروز باشند. اخبار قدیمی جایی در این بخش ندارند.
شرایط راهیابی به این صفحه با بهینهسازی ارگانیک وبسایتها متفاوت است. البته یک وبسایت برای اینکه به این بخش برسد مسیر سختی را پیشرو ندارد، فقط باید یک سری مشخصات را که گوگل تعیین کرده داشته باشد.
این باکس معمولا به صورت سهتایی و افقی در بالای صفحه نتایج ظاهر میشود. همچنین یک فلش کوچک وجود دارد که به کمک آن میتوانید اخبار و اتفاقات بیشتری را مشاهده کنید.
Shoping Results
نتایج خرید، یک بخش تبلیغاتی در سرپ است و با پرداخت هزینه میتوانید این جایگاه را از گوگل دریافت کنید. بعنوان مثال شما در وبسایت خود جدیدترین لپتاپ های سونی را میفروشید. با خرید جایگاه تبلیغاتی نتایج خرید، کاربر در بهترین صفحه سرپ عکس محصول، ویژگیها و اطلاعات قیمتی را میبیند. با کلیک بر روی این بخش، کاربر بطور مستقیم وارد صفحه خرید وبسایت شما میشود.
به همین سادگی میتوانید کاربر را مجاب کنید از لینکهای دیگر بازدید نکند و مستقیم خرید خود را از صفحه شما انجام دهد.
فعالسازی این امکان هزینهبر است و ممکن است برای بسیاری از وبسایتهای فروشگاهی داخلی (با توجه به قیمت ارز خارجی) مقرونبهصرفه نباشد.
Video
ویدئوهایی که مرتبط با کلمه کلیدی شما باشند، در نتایج سرپ دیده میشوند. البته گوگل باید تشخیص دهد که درک کلمه کلیدی با پخش ویدئو برای کاربر آسانتر است. معمولا با تایپ نان سک فیلم، خواننده، واقعه و موارد اینچنینی ویدئو هم در صفحه اول پیشنهاد داده میشود.
ویدئوهای پیشنهادی اغلب از دو سایت معروف یوتیوب و آپارات است. برای وب سایتهای دیگر هم امکان قرار گرفتن در این بخش وجود دارد. هرچه کیفیت ویدئو بهتر، بازدید از سایت و ویدئو بیشتر باشد، امکان قرار گرفتن در این بخش بیشتر است.
توییت
اگر توییت پربازدید و خاصی در رابطه با کلمه کلیدی شما وجو داشته باشد، در صفحه اول نتایج جستجو نمایش داده می شود. لینک مربوط به توییتر است و کاربر را مستقیما به این صفحه هدایت میکند. اما قطعا نام و برند شما دیده خواهد شد و یک تبلیغ عالی برای دیده شدن است.
Reviews
هرچه وبسایت یا لینک خاصی از وبسایت شما بازدید بیشتری داشته باشد، از طرف گوگل ستارههایی در کنار لینک شما در نتایج جستجو نمایش داده میشود. ثابت شده که هرچه تعداد ستارههای شما در صفحات سرپ بیشتر باشد، کاربران با احتمال بیشتری وارد وبسایت شما میشوند.
Adwords Top
وبسایتهایی هستند که برای دریافت جایگاه صفر در سرپ هزینه پرداخت میکنند. بر اساس سطح ارتباطی که با کلمه کلیدی بخواهيد، این هزینهها متغییر هستند. این امکانserp ربطی به بهینهسازی ارگانیک ندارد و فقط با پرداخت هزینه و بصورت موقتی انجام میشود.
نتایج ارگانیک
نتایج ارگانیک پای ثابت صفحه نتایج گوگل و سایر موتورهای جستجو هستند. نتایج ارگانیک در واقع همان وبسایتهایی هستند که بالاترین سطح بهینهسازی یا سئو را به خود اختصاص داده و توانستهاند در صفحه اولserp قرار بگیرند.
Site Links
زمانی است که شما به دنبال یک برند خاص در اینترنت هستید. برای مثال کلمه کلیدی سامسونگ را سرچ میکنید. گوگل ممکن است تا حداکثر ۱۰ لینک مرتبط را برای کاربر نمایش دهد. دلیل وجود لینکهای کناری این است که کاربر تا حد امکان به نتیجهای که مدنظر داد نزدیک شود.
بررسی سه اصطلاح کاربردی موتورهای جستجو
اسچراکتر دیتا (Structured data)
استراکچر دیتا ابزاری است که به موتورهای جستجو نظیر گوگل کمک میکند بهتر و دقیقتر محتوای مختلف یک وبسایت را بررسی و دید بهتری روی ساختار کلی محتوا داشته باشند. استراکچر دیتا دادههای ساختاریافتهای هستند، که موتورهای جستجو بر اساس آنها اطلاعات خود را بروزرسانی می کنند.
استراکچر دیتا یک ویژگی معنایی است که موتور جستجو میتواند آن را تحلیل کند. بر اساس آن میتوانید از ویژگیهای متنوعی نظیر باکس اخبار، اسنیپت و سایر فیچرها در سرپ استفاده کنید. بنابراین تجربه آسان و دلنشین استفاده از وبسایتها را تجربه خواهید کرد.
استراکچرد دیتا باید هنگام نوشتن کدهای برنامهنویسی درون کدهای شما قرار داده شود تا برای موتور جستجو قابل تشخیص باشد. وبسایتهایی که این امکان را دارند از رنک بهتری برخوردار میشوند.
ریچ اسنیپت (Rich snippet)
یکی دیگر از مجموعه کدهایی که به موتور جستجو برای خواندن بهتر اجزای صفحه و توصیف دادههای نشانهگذاری شده کمک میکند، ریچ اسنیپت است. این کدها از استراکچرد دیتا یا همان دادههای ساختار یافته تشکیل شدهاند.
پاسخ غنی (Rich Answer)
این ویژگی را بیشتر در سرچ با زبان انگلیسی مشاهده میکنیم.البته ظاهرا به تازگی برای زبان فارسی نیز فعال شده است. گوگل پاسخ سوال شما را بطور مستقیم و بیحاشیه در صفحه سرپ میدهد. شما جواب خود را بدون اینکه وارد لینک خاصی شوید دریافت میکنید.
تفاوت فرق بین Structured data و Micro data و Rich snippet
Structured data درواقع همانmicrodata است. پس از رونمایی زبان فرانتاندhtml5 از لغت microdata استفاده میشود.
گفتیم که گوگل بسیاری از اوقات نمیتواند محتوای صفحات وب را تشخیص دهد. به همین دلیل باید در کدنویسی وبسایت خود از استراکچرد دیتاها استفاده کنیم. با استفاده از این کدها نتایج قابل فهمی بوجود و در سرپ نمایش داده میشود که ریچ اسنیپت نام دارند.
سرپ دقیقا چیست؟
صفحه نتایج موتورهای جستجو (“SERPs ” یا “SERP”)، صفحاتی هستند که یک موتور جستجو پس از جستجوی عبارتی توسط کاربران، بهترین نتایج را برای جستجوی آنها ارائه می دهد. این پاسخ موتور جستجو به کاربران در سرپ؛ علاوه بر نتایج جستجوی ارگانیک معمولاً شامل نتایج تبلیغاتی پرداخت به ازای کلیک (PPC) نیز می باشد. سرپ همچنین شامل رتبه صفر گوگل و فیچر اسنیپت مختلفی از جمله باکس پراگراف، باکس لیست های ترتیبی، گراف دانش گوگل، باکس جواب های کوتاه نیز می باشد که بعضی از آنها را در زبان فارسی نیز مشاهده می کنید.
تفاوت SEO و SERP چیست؟
SEO مخفف عبارت Search Engine Optimisation است، در حالی که SERP مخفف عبارت Search Engine Results Page است. سرپ و سئو دو مفهوم متفاوت اما بسیار به هم مرتبط هستند.
رتبه بندی SERP در سئو چیست؟
صفحات نتایج موتورهای جستجو (همچنین به عنوان “SERP” یا “SERP” شناخته می شوند) پاسخ گوگل به درخواست جستجوی کاربر است. SERP ها معمولاً شامل نتایج جستجوی ارگانیک، نتایج Google Ads پولی، قطعه های ویژه، نمودارهای دانش و نتایج ویدیویی هستند.
کلمات کلیدی در سرپ چیست؟
کاربر عبارت جستجوی خود را وارد می کند (اغلب با استفاده از عبارات و عبارات خاصی که به عنوان کلمات کلیدی شناخته می شوند)، که بر اساس آن موتور جستجو یک SERP را به آنها ارائه می دهد. هر SERP منحصر به فرد است، حتی برای جستجوهایی که در موتور جستجوی مشابه با استفاده از کلمات کلیدی یا عبارت های جستجوی مشابه انجام می شود.
سلام
مطلب خیلی خوبی بود
یه سوال
اکثر مطالب اموزشی مثل سایت شما در خصوص اینکه چه جوری توی صفحات نتایج جست و جو نشون داده بشیم توضیح دادن . من مطلب خوب و جامعی که در خصوص نشون دادن تصاویر در صدر جست و جو ها باشه پیدا نکردم.
اگر مطلبی در این خصوص دارید برای من لینکش رو ارسال کنید
اکثر کسب و کارهایی که با عکس کار می کنند مثل طراحی داخلی و طراحی لباس ، کیف و کفش براشون مهمه که عکس هاشون توسط کاربرا دیده بشن .
در این خصوص ممنون میشم توضیحاتی جامع و کامل ارائه بدید .
ممنون از شما