مقالات آموزشی سئو

تفاوت اساسی بین الگوریتم پاندا و پنگوئن گوگل چیست؟

الگوریتم پاندا و پنگوئن چه تفاوت هایی دارند؟

الگوریتم پاندا و پنگوئن چه تفاوت هایی دارند؟

تفاوت های اساسی بین الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن چیست؟ برای نمایش نتایج مرتبط با جستجوی کاربر، گوگل از الگوریتم هایی برای تعیین رتبه سایت ها استفاده می کند. جالب اینجاست که گوگل الگوریتم های اصلی جستجوی خود را با نام حیوانات یعنی الگوریتم پاندا،الگوریتم پنگوئن و مرغ مگس خوار نامگذاری کرده است. هر کدام از این الگوریتم ها عملکرد خاصی دارند که بر رتبه سایت تأثیر می گذارد.

در دنیای بازاریابی اینترنتی، سئو یکی از قدرتمندترین ابزارها برای بالا نگه داشتن وب سایت شما در رتبه بندی موتورهای جستجو است. گوگل یک سری ‏الگوریتم های پیچیده ای دارد تا بتواند اطلاعات را نگهداری و دسته بندی کند تا در زمان جستجوی کاربران بهترین و مرتبط ترین پاسخ را در صفحه ی نتایج برای رفع نیاز کاربران خود نمایش بدهد. برای کسانی که با سئو و تولید محتوا سر و کار دارند، با دو الگوریتم پاندا و پنگوئن آشنا هستند.

قبل از آموزش الگوریتم های گوگل در سئو و اینکه درباره انواع الگوریتم های گوگل و وظایف آنها دانیم؛ ابتدا می بایست توضیح دهیم که الگوریتم های گوگل چیست؟ و در ادامه‌ی آن کامل‌ترین لیست الگوریتم های گوگل برای سئو را مطالعه خواهید نمود.

خوب معنی الگوریتم چیست؟ الگوریتم مجموعه‌ای از قوانین برای حل یک مسئله آن هم در مراحل محدود است. حال بگذارید الگوریتم های گوگل را به طور ساده‌تری برای شما بیان کنیم. به آخرین باری که مطلبی را در گوگل جستجو کردید فکر کنید. زمان جستجو وقتی شما مطلب مورد نظر را جستجو می‌کنید بیش از میلیون‌ها نتیجه در موتور جستجو برای شما آورده می‌شود، درست است؟

 

از زمان معرفی رسمی یا غیررسمی الگوریتم های گوگل، در مورد چگونگی ایجاد برنامه بهینه سازی موتور جستجو یا همان سئو سر و صدای بسیاری ایجاد شده است. نظریات و صحبت های بسیار و گاها مختلفی درباره این الگوریتم ها مطرح شده که مسیر جدیدی را در دنیای سئو ایجاد کردند. در این مقاله به صورت یک مرور کلی و مختصر درباره الگوریتم های پاندا و پنگوئن صحبت خواهیم کرد و در ادامه به تفاوت های اساسی آنها می پردازیم. بنابراین با شتاب دی ام همراه باشید تا با آموختن تفاوت های این دو الگوریتم از خطرات جریمه و یا عدم کسب رتبه در گوگل بیشتر آشنا شوید و بتوانید کسب و کار اینترنتی خود را ارتقاء دهید.

پاندا، پنگوئن و مرغ مگس خوار نام هایی هستند که برای توصیف به روز رسانی های الگوریتم گوگل داده شده اند. آنچه در زیر می آید یک راهنمای ساده برای درک تفاوت بین به روز رسانی ها است. به‌روزرسانی‌های الگوریتم گوگل برای بهبود نتایج موتورهای جستجو طراحی شده‌اند که در دراز مدت به نفع همه است.

مروری درباره الگوریتم های گوگل

مدت کوتاهی پس از عرضه الگوریتم Google Panda، گوگل به روز رسانی دیگری را به نام یک حیوان بامزه معرفی کرد. این غول موتور جستجو گوگل پنگوئن را به طور خاص برای از بین بردن برخی از تکنیک های کلاه سیاه طراحی کرد که متخصصان سئوی بی پروا برای ارتقای رتبه سایت ها استفاده کرده بودند. به طور خاص، گوگل آن را برای جلوگیری از استفاده از ابزار SEO که صدها لینک با کیفیت پایین به وب سایت ها ایجاد می کند، طراحی کرد. این باعث افزایش رتبه سایت های نسبتاً با کیفیت پایین شد و به این معنی بود که اکثر متخصصان سئو وسواس زیادی برای ایمن کردن پیوندها در سایت های دیگر پیدا کردند – اغلب به قیمت هزینه محتوای وب سایت آنها.

گوگل پنگوئن نیز مانند پاندا در ابتدا به‌روزرسانی جداگانه‌ای بود که تقریباً ماهی یک‌بار به‌روزرسانی می‌شد. در پایان سال 2016، گوگل Google Penguin 4.0 را معرفی کرد. این پنگوئن را وارد الگوریتم جستجوی اصلی گوگل کرد و به این معنی است که به‌روزرسانی‌ها در حال حاضر همیشه در پس‌زمینه انجام می‌شوند. نتایج روز به روز به طور چشمگیری تغییر نمی کند، اما ربات ها به طور مداوم نتایج را برای پروفایل های لینک با کیفیت پایین زیر نظر دارند. به روز رسانی گوگل چندین بار در روز اتفاق می افتد و سایت ها به طور مداوم در رتبه بندی بالا و پایین می روند.

تمام الگوریتم های منتشر شده توسط گوگل یک هدف خاص و مشترک را دنبال می‌کنند؛ و آن بالا بردن کیفیت سایت های موجود و دسترسی سریع و مرتبط کاربران ‏به محتوای مد نظر خود می‌باشد. اگرچه هدف آنها مشخص و در راستای تکمیل یکدیگر می‌باشد؛ اما در این بین در عملکرد و اهداف، مختصر تفاوتی ‏موجود می‌باشد.‏

تفاوت اصلی الگوریتم پاندا و پنگوئن ‏گوگل

قبل از اینکه راجع تفاوت های دو الگوریتم پاندا و پنگوئن صحبت کنیم لازم به ذکر است که الگوریتم های گوگل سالانه ۶۰۰ بار تغییر می‌کنند و این ‏حداقل اطلاعاتی است که ما داریم. در بالاترین سطح، پاندا به کیفیت محتوا و پنگوئن به کیفیت لینک های شما نگاه می کند. مرغ مگس خوار در مورد درک نحوه استفاده از زبان برای ارائه ارتباط بیشتر در نتایج جستجو است.

تفاوت اصلی الگوریتم پنگوئن و پاندا مربوط به هدف گذاری آن ها می‌باشد؛ پاندا وظیفه نظارت بر محتوای تولید شده و پنگوئن ‏الگوریتم ضد اسپم می باشد. هردوی آن ها روش هایی برای شناسایی اسپم دارند و با سئوی کلاه سیاه در تضاد و مبارزه هستند. ‏

الگوریتم پاندای گوگل

این الگوریتم به دنبال بروز مشکل برای کاربران گوگل در سال ۲۰۱۰ به علت وجود و ایجاد بی رویه محتوای بی‌کیفیت، کوتاه و نامرتبط یا به عبارت ‏دیگر مزرعه محتوا به وجود آمد. این ‏شرکت اقدام به استفاده از قطعه کدی با نام پاندا در الگوریتم های جستجو خود کرد. ‏گوگل پاندا سال ۲۰۱۱ کار خودش را آغاز کرد.

الگوریتم پاندا بر اساس بررسی صفحه به صفحه سایت‌ها ایجاد شده و در این الگوریتم محتوای داخلی سایت‌ها بررسی می‌شود. بر اساس این استانداردها، محتوا و صفحات سایت‌ها دسته‌بندی و رتبه‌بندی می‌شود. از آن سال به بعد گوگل مدام الگوریتم پاندا را بروز رسانی کرد و موارد جدید را به آن اضافه کرد تا به الگوریتم اصلی پاندا که امروزه از آن صحبت می‌شود رسید.

هدف اصلی آن این است ‏که صفحه نتایج موتور جستجو (SERP‏) حاوی محتوای اشتباه و بی ارتباط نباشد. الگوریتم پاندا فاکتور هایی مانند محتوا کوتاه، محتوا بی کیفیت، بلاک شدن وب سایت ‏توسط کاربران، نسبت تبلیغات به محتوا، استفاده از محتوایی کپی و تکراری، استفاده از تکرار بیش از حد کلمات کلیدی و… را مورد بررسی قرار می‌دهد. این الگوریتم هم مانند الگوریتم پنگوئن در ‏صورت تشخیص موارد گفته شده اقدام به اعمال جریمه خواهد کرد.

الوریتم پنگوئن گوگل ‏

گوگل در سال 2012، رسما “الگوریتم وب اسپم” را راه اندازی کرد که به طور خاص لینک های اسپم و روش ‏های ساخت لینک ‏های مصنوعی و پولی را هدف قرار می داد.

بعداً الگوریتم وب اسپم به طور رسمی از طریق توییت رئیس سابق تیم وب اسپم ‏گوگل یعنی ‏Matt Cutts‏، به نام بروزرسانی الگوریتم پنگوئن شناخته شد. جنگ گوگل با کیفیت پایین به وسیله الگوریتم پاندا ‏آغاز شد و الگوریتم پنگوئن یک الحاق و مکمل برای مبارزه با این جنگ بود.

این الگوریتم، به صورت مداوم در حال به روز ‏رسانی است. بروزرسانی پنگوئن توسط گوگل به عنوان تلاشی جدید برای پاداش دادن به وب‌سایت‌ های با‌کیفیت بالا و کاهش ‏صفحه نتایج موتور جستجو (‏SERP‏) از وب سایت هایی که با اعمال اسپم گونه اقدام به خرید بک لینک و یا پرکردن کلمات کلیدی ‏در محتوا، اقدام به کسب رتبه های بالا می نمایند.‏

این الگوریتم محتوایی را هدف قرار می‌دهد که بیش از اندازه بهینه‌سازی شده است. یعنی محتویاتی که دارای لینک های اضافه و ‏اسپم ‏هستند و کیورد استافینگ انجام شده است. کیورد استافینگ به این معنی است که کلمات کلیدی با تعداد زیاد، غیر ‏ضروری، ‏غیر طبیعی و در جاهای نامناسب استفاده شده است.‏

باید بدانید الگوریتم پنگوئن (Google Penguin Algorithm) یکی از مهم‌ترین آپدیت‌های گوگل محسوب می‌شود و تاثیر بسزایی را بر روی رتبه بندی وب سایت‌های مختلف گذاشته است. در این مقاله قصد داریم تا اطلاعات کامل و مفیدی را در رابطه با الگوریتم پنگوئن گوگل (Penguin Algorithm) و ساز و کار‌های آن به شما عزیزان ارائه دهیم و نکاتی مهمی را در این رابطه عنوان کنیم.

این الگوریتم برای شناسایی محتوای با کیفیت و دارای لینک های مفید و واقعی منتشر شده در وب سایت ها از محتوای بی ‏کیفیتی که ممکن است با استفاده از کیورد استافینگ و یا ساختن بک لینک های تقلبی و پولی در رتبه های بالا در نتایج جستجو ‏گوگل قرار گرفته اند، از روش های جدید و مختلفی استفاده می کند.

اگر الگوریتم پنگوئن گوگل، در زمان جستجو بین صفحات ‏مختلف، محتوای موجود در وب سایتی را مطابق با روش های متقلبانه سئو تشخیص دهد، اقدام به جریمه آن وب سایت خواهد ‏کرد.‏ اینجا تفاوت الگوریتم پاندا و پنگوئن را باهم به اختصار بررسی می‌کنیم.‏

 

تفاوت های کلی بین الگوریتم پاندا و پنگوئن

تفاوت اصلی مربوط هدف گذاری آن ها می‌باشد؛ چنانچه الگوریتم گوگل پنگوئن وظیفه‌ی شناسایی لینک های اسپم و بی کیفیت و همچنین پیدا کردن ‏سایت هایی که برای بالا رفتن رتبه خود لینک خریداری می‌کنند؛ را عهده دار می‌باشد.‏

از طرف دیگر الگوریتم گوگل پاندا به شناسایی محتوای نا‌ مرغوب، بی کیفیت و کوتاه، غیر مرتبط، کپی یا تکراری، بلاک شدن وب سایت توسط ‏کاربران، نسبت تبلیغات به محتوا و همچنین ازدیاد کلمات کلیدی می‌پردازد.‏

تفاوت کلی بین الگوریتم پاندا و پنگوئن این است که پاندا با هرزنامه ها و محتوای کم و بی کیفیت برخورد می‌کند و پنگوئن با لینک‌سازی و استفاده بی‌جا، غیر ‏ضروری و ‏غیر طبیعی از کلمات کلیدی مبارزه می کند.

در گذشته پاندا صفحات را جداگانه و تکی هدف نمی‌گرفت و اگر شما سایتی با تعداد معدودی محتوای باکیفیت و یونیک داشتید و تعداد زیادی محتوای کپی و بی کیفیت داشتید، وب سایت شما کاملا جریمه می شد و اگر شما پست های بی کیفیت و صفحات بی ارزش زیادی در ‏سایت خود می‌داشتید، احتمال زیاد با این الگوریتم کل سایت شما آسیب میدید، اما پنگوئن صفحات را جداگانه و تکی بررسی می‌کرد.

هردوی آن ها روش هایی برای شناسایی اسپم دارند و با سئوی کلاه سیاه در تضاد و مبارزه هستند و برای جلوگیری از گرفتار شدن و یا جریمه شدن توسط آن ها یک سری موارد را رعایت کنید. در ادامه می توانید روش های جلوگیری جریه شدن توسط الگورت های پاندا و پنگوئن را مطالعه بفرمایید.

پاندا کیفیت هر پستی را که در وب سایت خود می گذارید ارزیابی می کند. به این موضوع مربوط می شود که به جای اینکه به تعداد کلمات زیاد غیرضروری بپردازید، محتوای معنی دار اضافه می کنید. برای استفاده حداکثری از پاندا، از پست‌های کلیدواژه‌محور که طبیعی به نظر نمی‌رسند و هرگز محتوای تکراری وب‌سایت دیگری را ندارند، خودداری کنید.

پنگوئن همچنین سایت های بی کیفیت را بی ارزش می کند، اما به دنبال معیارهای متفاوتی می گردد. در حالی که پاندا محتوای واقعی شما را ارزیابی می کند، پنگوئن به نحوه تبلیغ وب سایت شما نگاه می کند. اگر وب سایت شما از طریق اسپم ها مانند ربات ها و عنکبوت ها تبلیغ شده باشد یا توسط تعدادی از سایت های نامعتبر لینک شده باشد، رتبه شما کاهش می یابد. نکته ای که در مورد پنگوئن باید به آن توجه کرد این است که هیچ سایتی به طور خودکار با توجه به آدرسش با کیفیت بالا فرض نمی شود. این بدان معنی است که وب سایت هایی که بسیار محبوب هستند یا به دامنه های .edu تعلق دارند به طور خودکار از نظر گوگل با کیفیت بالا در نظر گرفته می شوند.

از بررسی بالا می توان نتیجه گرفت که تفاوت اساسی بین Google Panda و Google Penguin این است که در حالی که پاندا سایت های اسپم را هدف قرار می دهد، پنگوئن با لینک دادن بد و پر کردن بیش از حد کلمات کلیدی سر و کار دارد. تنها راه برای زنده ماندن از به‌روزرسانی‌های پاندا، حذف تمام صفحات بی‌فایده با کیفیت پایین است. همچنین باید صفحاتی را که بیش از حد بهینه شده اند بررسی کنید و سطح آگاهی از برند را بهبود بخشید.

با پنگوئن از این تکنیک ها اجتناب کنید:

لینک سازی بیش از حد
کلمات کلیدی پر کردن.
صفحات درگاه.
مطالب بی ربط و بی معنی.
با استفاده از وبلاگ ها برای تبلیغ محتوای خود و استفاده از کلمه کلیدی به شیوه ای مرتبط، مطمئن شوید که محتوای شما برای رسانه های اجتماعی مناسب است.

هیچ لینک مستقیمی به یک وب سایت نباید وجود داشته باشد زیرا رتبه شما را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. Google Disavow Links Tool را می توان برای حذف تمام پیوندهای بیش از حد استفاده کرد. اطمینان حاصل کنید که هیچ پیوند غیرطبیعی در صفحه وب شما وجود ندارد که به قصد دستکاری نتایج موتور جستجوی گوگل ایجاد شده باشد. پنگوئن شما را برای چنین دستکاری به شدت مجازات خواهد کرد. مطمئن شوید که تمام صفحات سرقت شده را حذف کنید زیرا پاندا شما را به خاطر آن جریمه می کند.

پاندا معمولاً صفحات جداگانه را هدف قرار نمی دهد، بلکه کل وب سایت ها را هدف قرار می دهد. اگر وب سایت شما محتوای اصلی کمی داشته باشد، توسط پاندا جریمه خواهید شد. از طرف دیگر پنگوئن فقط صفحات جداگانه را جریمه می کند. با این وجود، این احتمال وجود دارد که کل سایت شما در صورت داشتن هرزنامه بیش از حد از طریق کلمات کلیدی جریمه شود.

با Google’s Panda اگر به سادگی پیوندها را به صورت دستی حذف کنید هیچ کمکی نخواهد کرد زیرا محتوا اهمیت بیشتری دارد. با این حال، حذف دستی می تواند در مورد پنگوئن گوگل مفید باشد.

با Google’s Panda اگر محتوای اعتراض آمیز را درمان کرده اید، به سادگی منتظر بروزرسانی بعدی باشید. به محض این که وب سایت شما بازیابی می شود، با این فرض که اصلاحات شما توسط Google قابل قبول است. با این حال، با پنگوئن زمان بیشتری نیاز است زیرا به روز رسانی پنگوئن به اندازه پاندا منظم و پراکنده نیست.

بنابراین، تفاوت اساسی بین Google Panda و Google Penguin در این است که پاندا سایت‌هایی را هدف قرار می‌دهد که هرزنامه هستند و پنگوئن با لینک دادن بد و پر کردن بیش از حد کلمات کلیدی سر و کار دارد. در مورد پاندا تنها راه برای زنده ماندن از تغییرات پاندا، به روز رسانی وب سایت و حذف تمام صفحات بی فایده با کیفیت پایین است. همچنین باید صفحاتی را که بیش از حد بهینه سازی شده اند بررسی کنید و با شروع کمپین های جدید، سطح آگاهی از برند و همچنین استفاده از رسانه های اجتماعی را بهبود بخشید. همچنین می‌توانید صفحات وب آسیب‌دیده را جدا از صفحاتی که نبودند نگه دارید.

با پنگوئن باید تکنیک های سئو کلاه سیاه را کنار بگذارید. همچنین در موارد زیر زیاده روی نکنید:

* لینک سازی بیش از حد

* پر کردن کلمات کلیدی

* صفحات درگاه

* محتوایی که هیچ معنا یا ربطی ندارد

همچنین محتوای شما باید از رسانه های اجتماعی دوستانه تر باشد و می توانید از وبلاگ ها برای تبلیغ محتوای خود استفاده کنید. کلمات کلیدی باید به شیوه ای مرتبط استفاده شوند.

همچنین باید پیوندهای مربوط به همان آدرس IP یا دامنه را حذف کنید – این کار باعث می شود که به نظر شما پیوندها را خریداری نکرده باشید. هیچ لینک مستقیمی به یک وب سایت نباید وجود داشته باشد – اگر این کار را انجام دهید رتبه شما به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. همچنین می توانید از ابزار Google Disavow Links برای حذف لینک های بیش از حد استفاده کنید. همچنین باید مطمئن شوید که هیچ لینک غیرطبیعی در صفحه شما وجود نداشته باشد که به قصد دستکاری نتایج موتور جستجوی گوگل ایجاد شده باشد زیرا در این صورت پنگوئن شما را به شدت مجازات خواهد کرد. در مورد پاندا باید صفحات سرقت شده را حذف کنید.

پاندا معمولا صفحات جداگانه را هدف قرار نمی دهد. بنابراین در صورتی که وب سایت شما دارای محتوای بسیار کم و اصلی و بیش از حد محتوای کم و دزدیده شده باشد، توسط پاندا مجازات خواهید شد. با این حال، پنگوئن تنها به صفحات فردی حمله می کند. با این حال، این احتمال وجود دارد که کل سایت شما در صورت داشتن هرزنامه بیش از حد از طریق کلمات کلیدی مجازات شود.

در مورد پاندا ارسال درخواست بازیابی فایده ای ندارد. این مورد در پنگوئن نیز تقریباً مشابه است، اما در صورت هشدارهای دستی کمی امید وجود دارد. با پاندا، اگر پیوندها را به صورت دستی حذف کنید کمکی نمی کند زیرا محتوا در اینجا اهمیت بیشتری دارد. با این حال، حذف دستی پنگوئن می تواند مفید باشد، اما باید زمان کافی وجود داشته باشد.

با پاندا اگر محتوای قابل اعتراض را حذف کرده باشید، تا زمانی که به روز رسانی بعدی در سایت شما بیاید، می توانید آن را بازیابی کنید. با این حال، با پنگوئن زمان بیشتری نیاز است زیرا به روز رسانی ها به اندازه پاندا منظم نیستند.

روش هایی برای جلوگیری از جریمه شدن توسط الگوریتم پاندا و پنگوئن

  • مطالب مفید بنویسید.
  • اطلاعاتی که قدیمی شده را از سایت پاک کنید.
  • از شبکه های اجتمایی و لینک های درست استفاده کنید.
  • برای ‏مخاطب خود بنویسید نه گوگل. ‏

اگر نگران هستید که سایت شما تحت تأثیر پنگوئن، پاندا یا مرغ مگس خوار … قرار گرفته است یا علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد آموزش سئو هستید می توانید به صفحه آموزش سئو مقدماتی تا پیشرفته شتاب دی ام مراجعه نمایید.

خدمات سئو در مشهد

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *